Kvinnan på bilden ler och håller för sina ögon, ena handen är en robotprotes. Hon har ljus hy och färggrannt blått / rosa / lila hår och bär ett svart tunt linne.

Hjälp till att få ut information till alla

Pontus Rosin
2020-03-27

Vi kan alla göra skillnad så att informationen kring Corona nås av alla. Egentligen gäller ju detta all information och även innan pandemin tog en betydande del i våra liv. 

Sveriges Radio har en samlingssida för information på olika språk som möjliggör bra information till många målgrupper som inte finns i vår vanliga flöde på sociala medier.

Ser du material som inte är gjort tillgängligt?

  • Kommentera att det saknas textuell information, det är viktigt att fler uppmärksammas kring vikten av tillgänglig information.
  • Hjälp till att lägga till text i kommentarer till det som inte gjorts på ett tillgängligt sätt.
  • Gör en egen delning av informationen med bättre tillgänglighet.

Hampus Sethfors, Pia-Lena Krischél and Henrik Götesson hjälpte att säkerställa god tillgänglighet för SiteVisions gratis kriswebb för kommuner i Sverige. Tillsammans kan vi göra så att ALLA får ta del av informationen och känna sig säkra.


Bra exempel på bättre tillgänglighet:

FN har en presentation hur vi alla kan hjälpas åt (på engelska)

Hör gärna av dig!

Har du fler tips hur vi kan hjälpas åt som saknas i denna bloggpost? Använd formuläret längst ner på denna sida!

Om bilden

Den fina bilden vi har använt är tagen av Anna Shvets. Kvinnan på bilden ler och håller för sina ögon, ena handen är en robotprotes. Hon har ljus hy och färggrannt blått / rosa / lila hår och bär ett svart tunt linne.

No items found.

Kontakta oss om ert nästa projekt!

Vill du prata med en kundansvarig direkt? Klicka här! För jobb eller praktik klicka här!