Matomo Analytics

Kategori

Matomo är ett open source webbstatistikverktyg som hjälper dig att hålla koll på dina besökare – hur många de är, var de kommer ifrån och hur de rör sig på din webbplats.

Matomo (tidigare kallat Piwik) är kostnadsfritt och baserat på öppen källkod. Verktyget påminner till stor del om Google Analytics, som också används för webbanalys, vad gäller funktion och utseende. Men ett par skillnader finns. Till skillnad från Google Analytics, som ger tillgång till statistiken via ett Google-konto, är Piwik en lösning som du själv installerar. Det gör att du “äger” din statistik och gör Matomo till ett bra alternativ för dig som har höga krav på besökarnas integritet och att lösningen måste hostas i Sverige.

Den öppna källkoden gör också Matomo flexibelt att anpassa efter eget behov. Det gör det till exempel enkelt att göra lösningar där statistiken är uppställd och visas precis som du vill ha det.

Vill du komma igång med Matomo? Vi erbjuder både hosting- och konsulttjänster kring Matomo.

No items found.

Webbinarium om Matomo: webbanalys med fokus på privacy och datasäkerhet

Vi kommer att demonstrera Matomo som verktyg, men även prata om webbannalys ur ett privacy-perspektiv och förklara hur Matomo på ett bra sätt kan möta dessa behov.

Läs bloggpost

Svenska myndigheter måste sluta att läcka data om svenska medborgares surfvanor

Vi behöver alla se över hur vi hanterar data om våra besökare på Internet. För offentlig verksamhet är det ännu viktigare här förklarar vi riskerna och varför vi anser att alla offentlig verksamheter måste sluta använda tjänster som Google Analytics.

Läs bloggpost

Var inte blyg, kontakta oss!

Vill du istället prata med en av våra kundansvariga direkt? Klicka här!