Tillgänglighet på Digitalist under 2019

Aktiva i T12t

Jag har tagit en aktiv del i den ideella meetup organisationen T12t. Vi har tillsammans spridit kunskaper och medvetenhet kring olika aspekter inom tillgänglighet.

Spotify

När jag hjälpte till på eventet hos Spotify på Global accessibility awareness day träffade jag även Molly Watts och Victor Kaiser som gav mig en värdefull insikt i att kommunicera på olika sätt. Molly är dövblind och Victor kommunicerar via eyetracking. Imponerande färdigheter som med teknikens hjälpmedel överbryggar kommunikationshinder.

Shaun Bent från Spotify besökte även vårt Stockholmskontor för ett Espresso talk om hur de skalar accessibility och inkluderande design i en sån stor organisation som Spotify.

T12t event hos Digitalist

Efter hårt slit fick vi äntligen arrangera ett eget T12t event hos Digitalist med premiären av T12t workshop. Dylan Barrell från Deque höll i en mycket uppskattad workshop i Agil tillgänglighet för designers och användarupplevelse (UX) innan själva eventet. 120 besökare fick utmärkta presentationer, gott käk, goda drycker och vetskapen att Digitalist bryr sig om tillgänglighet!

Delade och nya kunskaper

Jag och en kollega besökte Smashing Conference i Freiburg, med många nya kunskaper som inhämtades och nya vänskapsband som formades. Vi deltog i en lärorik workshop med tillgänglighetsstjärnan Sara Soueidan, där hon twittrade om T12t-klistermärket jag gav henne och lärde henne att uttala Tillgänglighet. Lärorikt och kul!

Vi besökte Istanbul och Drupal-byrån Drupart där jag höll i en föreläsning kring tillgänglighet. Det är kul att kunna hjälpa andra med kunskaper och vidga sina vyer!

En personlig stolthet är givetvis min WAMDIA-cerfitifering.

Interna framsteg

Vad har jag gjort internt då? I korta drag...

  • Introduktion i tillgänglighet för nyanställda
  • Skapat nya tillgänglighets team
  • Internt nyhetsbrev till hela Digitalist varje vecka
  • Nytt intranät med källor till kunskaper inom tillgänglighet
  • Aktiva medlemskap i IAAP och Svensk tillgänglighet
  • Förbättring av många funktioner på våra kunders sajter
  • Fått nya spännande uppdrag att utvärdera tillgängligheten på flera myndigheter och företagssajter

Mitt tips för 2020

Var alltid trevlig, inkluderande och hjälpsam utan dold agenda. Gör det för att det är rätt, inte för att du förväntar dig något tillbaka. Då sker det fantastiskt bra saker!


No items found.
Offentlig sektor älskar Drupal

Offentlig sektor älskar Drupal

Drupal är det överlägset mest använda publiceringssystemet bland myndigheter i Europa. Det visar EU-projektet We4authors. Av 1700 europeiska sajter inom offentlig sektor var 25% byggda i Drupal

Läs bloggpost
Personer som arbetar med Webbdirektivet - lagkrav för alla webbsajter inom offentlig sektor

Webbdirektivet - lagkrav för alla webbsajter inom offentlig sektor

Webbdirektivet - lagkrav för alla webbsajter inom offentlig sektor. Från och med 23 september måste alla webbsajter inom offentlig sektor vara tillgänglighetsanpassade. Lever du upp till kraven?

Läs bloggpost

Var inte blyg, kontakta oss!

Vill du istället prata med en av våra kundansvariga direkt? Klicka här!

Tack!
Vi återkommer så snart vi kan till dig.
Hoppsan, något fungerande inte som det skulle. Försök igen eller kontakta oss direkt