Vad är Drupal?

Kategori

Drupal är ett Open Source-ramverk för webb och har idag världen största samt mest aktiva community med mer än 1 miljon användare.

Drupal är ett CMS verktyg även kallat publiceringsverktyg för webb. Drupal är släppt som så kallad öppen källkod. Det innebär att verktyget kan användas utan kostnad för licenser. Plattformen används för att hantera innehåll på bland annat informationssajter, sociala mediasajter, medlemssajter, intranät och webbappar. Plattformen tillåter att moduler installeras och kombineras till att forma ett publiceringsverktyg som helt kan skräddarsys för dina behov.

Fördelar med Drupal


Drupal är Öppen Källkod och har världens största Open Source Community bakom sig med mer än 1 miljon deltagare. Plattformen har också en historik av sig att ligga i absolut framkant rent tekniskt med varje ny version som lanseras. Sättet plattformen är konstruerad på rent tekniskt gör det extremt anpassningsbart och klarar av att hantera avancerad logik som andra CMS normalt inte kan hantera utan att helt egen kod utvecklas.

Säkerhet, det faktum att man kontinuerligt jobbar hårt med att rätta och granska plattformen gör det till ett väldigt säkert system. Varje onsdag släpps säkerhetsuppdateringar (om det behövs). Faktum är att Vita Huset valde plattformen som CMS (Content Management System) som bas för sina webbplatser just för att det anses som säkert.

Drupal-drift


Plattformen körs på en sk. LAMP (Linux, Apache, Mysql och PHP) stack, alla i sig några av de största och mest spridda Open Source projekten i världen. Det gör att plattformen kan installeras på väldigt många olika driftplattformar och miljöer, utan extrem detaljkunskap hos de som skall hantera driften. Prestandan och skalbarheten är också superb just tack vare att man baserar allt på Open Source teknik, det gör att det knappt finns begränsningar för hur stor trafik en Drupalsajt kan hantera.

Drupal-support


Uppdateringar av kod är fritt “gratis”, det kommer löpande uppdateringar både av buggar och funktionalitet för de flesta komponenter. Det du som sajtägare behöver göra är se till att rutiner finns på plats för att hålla webbplatsen uppdaterad. Detta är för en van leverantör inget stort jobb med det är en rutin som måste finnas på plats. Det skall ske löpande, inte en gång om året (då riskerar ni framförallt er säkerhet).

Digitalist och Drupal


Vi har arbetat med Drupal sedan 2005 och vi är ett av de mest välrenommerade leverantörerna i världen på plattformen. Vi bidrar aktivt med kod till projektet och deltar aktivt Communityn i form av att arrangera och delta i konferenser.

No items found.
webbinarium drupal 9

Webinar in English: Everything you need to know about Drupal 9

Webbinarium om de stora fördelarna med nya Drupal 9.

Läs bloggpost
webbinarium drupal 9

Webbinarium: Allt du måste veta om nya Drupal 9

Webbinarium om de stora fördelarna med nya Drupal 9.

Läs bloggpost

Var inte blyg, kontakta oss!

Vill du istället prata med en av våra kundansvariga direkt? Klicka här!