Matomo är webbanalysverktyget för dig som värnar om besökarnas integritet. På Digitalist har vi under tio år byggt upp vår kompetens och erbjudande kring Matomo och ser nu hur intresset i Sverige växer i rasande fart efter att allt fler blir uppmärksammade på problemen med tjänster som Google Analytics. Läs mer om vårt erbjudande här.

Matomo är öppen källkod och används på över en miljon sajter

Matomo är det mest använda öppen källkods verktyget för webbanalys. Med så många användare som har tillgång till källkoden följer att plattformen är mycket väl testad och genomlyst. Dessutom är alla fria att lägga till, anpassa och vidareutveckla verktyget och ni slipper bli begränsade av och inlåsta i licensavtal som i vissa fall även är mycket kostsamma.

100% pålitlig data

Matomo webbanalysverktyg skiljer sig från många andra webbanalysverktyg som Google Analytics genom att verktyget inte samplar data och ger uppskattningar utifrån ett urval, utan presenterar faktisk data. Det ger ett pålitligt underlag till skillnad från sampling som har ett visst mått av slump i sig vilket kan leda till felaktiga slutsatser.

Spara den data ni behöver

Med Matomo kan ni med god marginal möta kraven som följer av GDPR. Ni kan spara enbart den data som ni kan motivera för att förse era användare med en riktigt bra tjänst. Och ni kan även spara personlig icke anonymiserad data vilket t ex Google Analytics inte tillåter. Matomo låter er kort och gott konfigurera exakt vilken data och hur länge den ska sparas.

Plugins från ett aktivt community 

Matomo stödjer utveckling av plugins utifrån sajtägarnas behov. Ett stort antal har samlats i Matomo premium plugins som levereras som del av den installation vi på Digitalist erbjuder. Vi har även utvecklat flera egna unika plugins i samarbete med våra kunder som vi erbjuder våra kunder.

Vilka ska välja Matomo webbanalysverktyg?

För sajter och applikationer som hanterar känsliga personuppgifter, vilket är vanligt inom offentlig sektor, hälsovård och finans, anser vi att man starkt bör överväga Matomo. Matomo är även mycket lämpligt för intranät där riskerna för irreversibelt läckage av känslig information annars kan vara stor.

Vill du testköra Matomo? Eller få annan hjälp? 

Ta kontakt med någon av våra Matomo-experter, så hjälper de dig snabbt komma vidare! Vi har också lagt in de vanligaste frågorna i vår Matomo FAQ. Läs också blogginlägget Matomo vs Google Analytics - vad skiljer verktygen åt?

No items found.