Välkommen Anton! Vad jobbar du med på Digitalist?

Som UX/Service-designer jobbar jag med att designa användarupplevelsen i det vi skapar – så att saker blir lättanvända och ger mätbar nytta.

Många hör “design” och tänker att jag är grafisk designer. Även om jag har en bakgrund inom det, och det delvis ingår i rollen, spenderar jag oftast merparten av tiden med research för att förstå användarbehoven och hur vi kan förbättra/förenkla användarresan.

Vad har du för  bakgrund?

Jag har jobbat med design hos både välbekanta internationella bolag och små nischade start-ups. Senast var jag hos en start-up där vi gjorde ett AI-baserat verktyg åt farmaindustrin för läkemedelsforskning.

På bilden sjunger jag karaoke på mycket hög nivå, enligt mig själv!

I vilket läge gör du i din roll mest nytta?

Ju tidigare vi kan kartlägga användarnas behov, desto bättre. Oavsett typ av projekt behövs UX från start så att vi kan säkerställa att det som byggs är lättanvänt, motsvarar verkliga behov, och ger nytta åt både användarna och beställaren.

Kontakta Anton!
No items found.