Drupal är ett CMS, även kallat publiceringsverktyg, för webbplatser. Drupal är släppt som så kallad öppen källkod. Det innebär att verktyget kan användas utan kostnad för licenser. Plattformen används för att hantera innehåll på bland annat informationssajter, sociala mediasajter, medlemssajter, intranät och webbappar. Plattformen tillåter att moduler installeras och kombineras till att forma ett publiceringsverktyg som helt kan skräddarsys för dina behov.

Fördelar med Drupal CMS

Drupal är Öppen Källkod och har världens största Open Source Community bakom sig med mer än 1 miljon deltagare. Plattformen har också en historik av sig att ligga i absolut framkant rent tekniskt med varje ny version som lanseras. Sättet plattformen är konstruerad på rent tekniskt gör det extremt anpassningsbart och klarar av att hantera avancerad logik som andra CMS normalt inte kan hantera utan att helt egen kod utvecklas.

Säkerhet, det faktum att man kontinuerligt jobbar hårt med att rätta och granska plattformen gör det till ett väldigt säkert system. Varje onsdag släpps säkerhetsuppdateringar (om det behövs). Faktum är att Vita Huset valde plattformen som CMS (Content Management System) som bas för sina webbplatser just för att det anses som säkert.

Drupal-drift

Plattformen körs på en sk. LAMP (Linux, Apache, Mysql och PHP) stack, alla i sig några av de största och mest spridda Open Source projekten i världen. Det gör att plattformen kan installeras på väldigt många olika driftplattformar och miljöer, utan extrem detaljkunskap hos de som skall hantera driften. Prestandan och skalbarheten är också superb just tack vare att man baserar allt på Open Source teknik, det gör att det knappt finns begränsningar för hur stor trafik en Drupalsajt kan hantera.

Drupal-support

Uppdateringar av kod är fritt “gratis”, det kommer löpande uppdateringar både av buggar och funktionalitet för de flesta komponenter. Det du som sajtägare behöver göra är se till att rutiner finns på plats för att hålla webbplatsen uppdaterad. Detta är för en van leverantör inget stort jobb med det är en rutin som måste finnas på plats. Det skall ske löpande, inte en gång om året (då riskerar ni framförallt er säkerhet).

Digitalist och Drupal

Vi har arbetat med Drupal sedan 2005 och vi är ett av de mest välrenommerade leverantörerna i världen på plattformen. Vi bidrar aktivt med kod till projektet och deltar aktivt communityn i form av att arrangera och delta i konferenser.

Vi finns i Stockholm men verkar i hela världen

Den stora styrkan i att ha arbetat så länge med Drupal är att vi genom vårt deltagande i Drupal community har attraherat utvecklare utanför landets gränser. På Digitalist har vi en remote-kultur som är stark tack vare den gemenskap som finns i våra team och deras kärlek till Drupal.

Vår närvaro och vårt bidragande i Open Source och Drupal har även gjort oss till en pålitlig leverantör för organisationer runt om i landet som kräver komplexa lösningar och en säker och proaktiv förvaltning av deras produkter och tjänster.

Kontaktpersoner

Pontus
menu
Kundansvarig

Pontus Rosin

Epost
+46739833372
Ammi Bohlin
menu
Rekryterings- & kundansvarig

Ammi Bohlin

Epost
+46706264053

Kunder som använder Drupal

Arbetsförmedlingen

Skatteverket

TRR, Trygghetsrådet, är ett resultat av omställningsavtalet, som slöts mellan Svenskt Näringsliv och PTK 1974.

TRR, Trygghetsrådet, är ett resultat av omställningsavtalet, som slöts mellan Svenskt Näringsliv och PTK 1974.

TRR, Trygghetsrådet, är ett resultat av omställningsavtalet, som slöts mellan Svenskt Näringsliv och PTK 1974.

TRR, Trygghetsrådet, är ett resultat av omställningsavtalet, som slöts mellan Svenskt Näringsliv och PTK 1974.

Kontakta oss om ert nästa projekt!

Vill du prata med en kundansvarig direkt? Klicka här! För jobb eller praktik klicka här!