Bostadsrätterna
Kundcase

Bostadsrätterna

Bostadsrätterna är en rikstäckande organisation för Sveriges bostadsrättsföreningar. Allt fler behöver veta alltmer om bostadsrätt. I takt med att bostadsrättssverige växer behövs mer kunskap om denna boendeform, både hos styrelser och enskilda medlemmar. Bostadsrätterna verkar för bostadsrätten och information och opinionsbildning är en naturlig del av verksamheten.

Utmaning

Bostadsrätterna ville göra webbplatsen till en effektiv kommunikations- och värvningskanal. De ville också öka trafiken och stärka användarupplevelsen. Dessutom såg man behovet av ett inloggat läge, där medlemsföreningarna själva skulle kunna skapa egna hemsidor för sina lokala bostadsrättsföreningar.

Lösning

De komplexa kraven krävde en kraftfull plattform med närmast obegränsade möjligheter att skräddarsy lösningar. Digitalist valde att bygga webbplatsen i Drupal som är ett flexibelt och stabilt cms. Den nya sajten fick två lägen: ett offentligt med information och utbildningsmaterial, samt ett inloggat läge för medlemmar. Dessutom lanserade vi ett administrationsverktyg med kopplingar till Bolagsverket för att underlätta medlemshanteringen för Bostadsrätterna.

Effekt

Över 1 000 bostadsrättsföreningar har skapat egna lokala hemsidor, vilket verkligen visar att förmånen att skapa en egen lokal webbplats var efterlängtad. Medlemsnyttan har ökat och trafiken per månad har ökat med 200 procent.