Bakgrund

Digitalist fick möjlighet att flytta till ett nytt huvudkontor i samband med att samhället öppnande efter covid. Efter bland annat intervjuer med personalen kom vi fram till nya behov och formulerade en ny strategi med en annan layout av våra lokaler. Vi gick från "kropp" till "hjärta", vilket innebär att vårt huvudkontor blir viktigare för känsla, själ och möten än långa rader av skrivbord. I samband med detta utvecklade vi dessutom ett nytt färgschema som blev grunden för vår nya grafiska profil.

Vinnande kontor

Idag kan vi stolt meddela att vi vunnit det prestigefyllda priset German Design Award 2024 i kategorin Excellent Architecture, Interior Architecture för vår kontorsinredning i Stockholm, som tagits fram internt av Matts Hildén. Ett annat svenskt företag som vunnit i år är Lumi. Prisutdelningen som sker i Frankfurt am Main 26 januari 2024 är ett av årets största europeiska designevenemang, där internationella gäster från olika branscher  möts och utbyter idéer.

Juryns motivering

"The new headquarters for Digitalist Stockholm Studio breaks away from the look and feel of classic offices and instead relies on furnishings with a homely feel and an unusual color and graphic concept that is reminiscent of gastronomy in its lively aesthetics and creates an unconventional office landscape."
Taket i entrén som vetter in mot köket.

Snart fullt i prisskåpet

Digitalist har vunnit detta prestigefyllda pris tidigare, fast i en annan kategori tidigare. Den gången för The Co-Creature. Läs om det här!

Fluffiga soffor.

Om German design Award

German Design Award är ett årligt internationellt designpris inom arkitektur, produktdesign och grafisk kommunikation som delats ut sedan 2012. Vinnarna utses av en jury och priset delas ut av Rat für Formgebung, tyska designrådet, som grundades 1953. Syftet är att det stödja industrin att skapa mervärde genom design.

Köket med glasväggen ut mot salongen
Trumset i vardagsrummet
Rosa korridorer!
Läs om priset här!
No items found.