Hej Parisa Aenehband! Berätta lite om dig själv och ditt jobb!

Hej! Efter att ha avslutat min kandidatutbildning i Gävle, flyttade jag till London där jag initialt var osäker på vad jag ville arbeta med. Det var genom en tillfällighet som jag började arbeta som projektledare för en framstående digitalbyrå i London. Det var i den rollen jag fann min entusiasm för projektledning, att jobba i ett team och leverera som ett team. 

Jag har nu varit projektledare i ungefär 13 år och arbetar på Digitalist, där jag har arbetat de senaste 5 åren. På Digitalist har jag både rollen som projektledare och teamlead. För tillfället leder jag två team, där varje team ansvarar för sina egna specifika kunder. Detta tillåter oss att verkligen fördjupa oss i kundernas behov och deras applikationer. Varje team är sammansatt av cirka 3-4 utvecklare och QA. I mitt arbete har jag daglig kontakt med kunderna samt säkerställer att teamet fokuserar på rätt uppgifter och följer upp att vi leverera i tid och inom budget. 

Vad har du för bakgrund innan du började jobba för Digitalist?

Under större delen av min karriär har jag främst arbetat på digitalbyråer. Jag provade att arbeta som konsult, men insåg att arbetskulturen på en byrå passar mig bättre eftersom det är en mer familjär atmosfär.

I London arbetade jag på Razorfish och när jag efter 3 år flyttade hem till Sverige började jag arbeta på Limetta där jag arbetade i cirka 5 år. Sedan tog jag ett uppehåll i arbetslivet på ungefär ett år och backpackade i Sydamerika och Sydostasien och när jag kände mig färdigt med resandet började jag arbeta på Digitalist och har hittat hem som man brukar säga. 

Vilken är din främsta expertis?

Jag tror att min kompetens ligger i att hantera projekt som behöver styras om för att komma vidare. Detta kan uppstå antingen på grund av att projektets krav inte överensstämmer med kundens förväntningar, eller att projektets omfattning blir bara större och större utan att nå ett avslut. Det som sker då är att jag försöker få en helhetsbild för att identifiera var projektet stöter på problem eller vad som hindrar oss från att komma till ett avslut. Framför allt pratar jag med teamet och kunden för att förstå bakgrunden till situationen och hur vi kan ta oss framåt. 

Vilken typ av kunder och projekt arbetar du med?

När vi för några år sedan vann vi Läkare Utan Gränser som kund, insisterade jag på att få leda projektet, även om jag redan hade ganska mycket att göra. Min passion för icke-statliga organisationer (NGOs) och deras bidrag till samhället gjorde att jag inte kunde låta bli. 

Idag arbetar jag med både Läkare Utan Gränser och Sverige för UNHCR i det ena teamet, och med Kommunal i andra teamet. Bredden av erfarenhet av tidigare arbete med Unionen som kund, har gett mig värdefull kunskap och kompetens inom området att även leda det andra teamet.

Kontakta Parisa
No items found.