Matomo

Webbinarium: Matomo webbanalys med fokus på datasäkerhet

Målgrupp

Du som vill se mer av verktyget Matomo och samtidigt förstå varför tex Google Analytics inte är så bra ur ett privacy-perspektiv.

Matomo

Trots sin stora popularitet gör Google Analytics det svårt att leva upp till lagar och regler för många svenska myndigheter och företag. Under dragningen kommer vi att titta på vad alternativet Matomo är i jämförelse med Google Analytics. Vi går igenom gränssnittet och visar upp de plugins vi brukar rekommendera för att kunna jobba mer datadrivet. Matomo är Open Source, men vad betyder det egentligen? Slutligen kommer vi att prata om hur man lyckas med att byta verktyg. Vilka utmaningar finns och vilka är våra rekommendationer efter att ha hjälpt bland andra Arbetsförmedlingen och Skatteverket med att införa Matomo.

Om talaren

Tomas Persson är digital strateg med över 20 års erfarenhet av webbprojekt på Digitalist.

Tid och plats

Webbinarium, onsdag 17 februari kl 08.45-09.15.

No items found.

Test om din webbplats har privacy problem

Huruvida din webbplats läcker data till andra länder eller ej är en viktig fråga att besvara. Vi har tagit fram ett litet scrip som du kan använda för att testa både din egen webbplats men också andra webbplatser du besöker får att se vilka script som laddas in och från vilka länder inhämtningen sker.

Läs bloggpost
Tomas Matomo

Svenska myndigheter anmäler sig själva och stänger av Google Analytics

Efter dagens granskning i Ekot har flera myndigheter anmält sig själva till Integritetsskyddsmyndigheten och stängt av Google Analytics.

Läs bloggpost

Var inte blyg, kontakta oss!

Vill du istället prata med en av våra kundansvariga direkt? Klicka här!

Tack!
Vi återkommer så snart vi kan till dig.
Hoppsan, något fungerande inte som det skulle. Försök igen eller kontakta oss direkt