Logotypes for GAAD, Digitalist and T12t on a blue background with flowers

Digitalist streamar t12t Meetup

Den tredje torsdagen varje maj är det den internationella tillgänglighetsdagen, Global Accessibility Awareness Day. 

t12t firar alltid dagen med ett Meetup. I år sker eventet online två dagar innan på grund av allmän helgdag. Du kan följa vad som händer via YouTube, följ t12t för uppdateringar.

Eventet vänder sig till produktägare, utvecklare, designers samt alla som är intresserade av tillgänglighet och framförallt digital tillgänglighet. Full delaktighet i samhället och på webben är en grundpelare i ett öppet samhälle.  Det är ett ständigt pågående arbete där vi alla kan bidra.

Internationella talare

Årets Meetup hålls på engelska och gästas av internationella talare och experter. Joe Devon, medgrundare till GAAD, inleder eventet med en framtidsspaning. 

Svenska verktyg och tysk design

Tommy Olsson på DIGG ger ett smakprov på ett kommande verktyg, och Nils Binder från 9Elements presenterar sitt förslag på hur extremt stora rubriker kan hanteras vid förstoring för att inte tappa kontext och läsbarhet.

Senaste nytt om lagar

Tillgänglighetsexperten och flitiga bloggaren Sheri Byrne-Haber ger oss en uppdatering inom det senaste lagarna och fallen globalt.

Tillgänglig gaming

Bryce Johnson, en av uppfinnarna bakom Xbox Adaptive Controller, avslutar årets Meetup med en dragning om hur den banbrytande kontrollen öppnar upp gaming för alla.
No items found.
Offentlig sektor älskar Drupal

Offentlig sektor älskar Drupal

Drupal är det överlägset mest använda publiceringssystemet bland myndigheter i Europa. Det visar EU-projektet We4authors. Av 1700 europeiska sajter inom offentlig sektor var 25% byggda i Drupal

Läs bloggpost
Personer som arbetar med Webbdirektivet - lagkrav för alla webbsajter inom offentlig sektor

Webbdirektivet - lagkrav för alla webbsajter inom offentlig sektor

Webbdirektivet - lagkrav för alla webbsajter inom offentlig sektor. Från och med 23 september måste alla webbsajter inom offentlig sektor vara tillgänglighetsanpassade. Lever du upp till kraven?

Läs bloggpost

Var inte blyg, kontakta oss!

Vill du istället prata med en av våra kundansvariga direkt? Klicka här!

Tack!
Vi återkommer så snart vi kan till dig.
Hoppsan, något fungerande inte som det skulle. Försök igen eller kontakta oss direkt