Den tredje torsdagen varje maj är det den internationella tillgänglighetsdagen, Global Accessibility Awareness Day. 

t12t firar alltid dagen med ett Meetup. I år sker eventet online två dagar innan på grund av allmän helgdag. Du kan följa vad som händer via YouTube, följ t12t för uppdateringar.

Eventet vänder sig till produktägare, utvecklare, designers samt alla som är intresserade av tillgänglighet och framförallt digital tillgänglighet. Full delaktighet i samhället och på webben är en grundpelare i ett öppet samhälle.  Det är ett ständigt pågående arbete där vi alla kan bidra.

Internationella talare

Årets Meetup hålls på engelska och gästas av internationella talare och experter. Joe Devon, medgrundare till GAAD, inleder eventet med en framtidsspaning. 

Svenska verktyg och tysk design

Tommy Olsson på DIGG ger ett smakprov på ett kommande verktyg, och Nils Binder från 9Elements presenterar sitt förslag på hur extremt stora rubriker kan hanteras vid förstoring för att inte tappa kontext och läsbarhet.

Senaste nytt om lagar

Tillgänglighetsexperten och flitiga bloggaren Sheri Byrne-Haber ger oss en uppdatering inom det senaste lagarna och fallen globalt.

Tillgänglig gaming

Bryce Johnson, en av uppfinnarna bakom Xbox Adaptive Controller, avslutar årets Meetup med en dragning om hur den banbrytande kontrollen öppnar upp gaming för alla.
No items found.