Som vanligt var schemat späckat men spretigt på årets upplaga av Push UX, allt från ingående granskningar av Dark mode till tankeväckande designexperiment kryddat med klimatpolitik. Här är ett axplock av sådant vi tyckte var extra minnesvärt:

Sustainable UX bortom klyschorna

"Hållbart" låter ju bra, men vad betyder det egentligen för oss som jobbar med UX och webbutveckling? En hel del, enligt Thorsten Jonas från sustainableUXplaybook.com. Han tog med åhörarna på en resa till baksidan av glättig UX-design, som ensidigt fokuserar på just användarupplevelsen för slutkunden: de utnyttjade gig economy-arbetarna, webbplatser som förbrukar smutsig el, bara för att visa ännu en meningslös hero-bild, kanske på en sida vars främsta syfte är greenwashing. Intressant siffra: 80% av en webbapplikations klimatavtryck avgörs i UX-fasen. Testa din webbplats här: www.websitecarbon.com

"Vi måste ha en Dark mode-variant av vår app!" Eller?

Jason Barrons på VMWare varnade för att följa trender utan att ifrågasätta och presenterade ett omfattande material som talade emot Dark mode i många fall, baserat på etablerad kognitionsvetenskap.

Machine learning

Mauro Rego, Design Lead på Google AI berättade och höll workshop om sitt konkreta arbete med användarupplevelse förbättrad med Machine Learning. Specifikt handlade det om hur Google arbetar med AI för text output, och hur begränsat varje problem måste vara för att man ska kunna använda AI
Lästips: pair.withgoogle.com/tools/

APCA

WCAG 3 kommer att använda ett nytt och förbättrat färgkontrastverktyg som heter APCA (Advanced Perceptual Contrast Algorithm).

Användare som "gjorde fel" skapade idéerna till nya tjänster

Charmtrollet Mustafa Kurtuldu, Staff Product Designer på Twitter, berättade om hur Googles molnlagring uppstod ur det märkliga beteendet att gmail-kontoinnehavare skapade drafts med stora bilagor, som aldrig skickades. Framtiden kan finnas bland klagomålen och till synes irrationellt beteende hos dina användare!

Om Push

Push UX är en UX-konferens i München som 2022 fyllde tio år. Hurra för det!

Läs mer om UX
No items found.