UX & UI

UX & UI

För att en kund ska känna sig dragen till ett företag krävs det en positiv upplevelse av system och tjänster, en upplevelse som är så pass bra att kunden väljer att vända sig till just dig. UX och UI bygger varumärke och driver försäljning.

Det är i användarupplevelsen som skillnaden mellan fiasko eller succé avgörs. UX (user experience) handlar om interaktionen mellan en användare och en produkt. UI (user interface design) visar hur produkten kommer se ut och uppfattas. Båda är lika viktiga för ett lyckat webbprojekt.

UX Design handlar lika mycket om företagens behov som kundens behov. Att skapa ett funktionellt och välfungerande gränssnitt som är lika speciellt som innovativt och som man alltid kan lita på att det fungerar kan ofta bli helt avgörande för verksamheten.

Vi tar UX och UI på allvar

På Digitalist lägger vi stor vikt på att bygga användarupplevelsen som både förmedlar er verksamhet på rätt sätt och som era användare kommer älska. Våra UX-designers ser de behov som företagen sitter inne med och designar därefter en produkt som svarar mot detta. Vi utgår ifrån det som är best practice och lägger fokus på detaljerna som gör skillnad. Inte sällan är det små förändringar som ger de stora upplevda förbättringarna. Riktigt bra webbdesign lockar till sig kunder till ditt företag och effektiviserar konverteringen, samtidigt som kundnöjdheten ökar. Mål som alla företag har.
Bästa sättet att testa ux och ui är att prototypa i ett tidigt skede och testa på riktiga användare. Det spar pengar i slutändan. På Digitalist har vi ett ux-labb som är väl rustat för olika typer av tester.

Vill du veta mer?

Hör av dig! Vi älskar att ta del av nya utmaningar. Vi sitter i den kreativa hubben A House på Östermalm i Stockholm. Välkommen till plan 5 så bjuder vi på kaffe och lyssnar på dina behov, eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Relaterat från bloggen

Arlandastad

Vi bygger nytt åt Arlandastad Holding

Digitalist har fått uppdraget att bygga en ny webblösning åt Arlandastad Holding.

Läs bloggpost
Personer som arbetar med Webbdirektivet - lagkrav för alla webbsajter inom offentlig sektor

Webbdirektivet - lagkrav för alla webbsajter inom offentlig sektor

Webbdirektivet - lagkrav för alla webbsajter inom offentlig sektor. Från och med 23 september måste alla webbsajter inom offentlig sektor vara tillgänglighetsanpassade. Lever du upp till kraven?

Läs bloggpost

Relaterat kundcase

Var inte blyg, kontakta oss!

Vill du istället prata med en av våra kundansvariga direkt? Klicka här!

Tack!
Vi återkommer så snart vi kan till dig.
Hoppsan, något fungerande inte som det skulle. Försök igen eller kontakta oss direkt