App och webb för Kommunal
Kundcase

App och webb för Kommunal

När Sveriges största fackförbund Kommunal ville utveckla sin digitala kommunikation föll valet på Digitalist. Kommunal ville komma närmare sina medlemmar  och prata med dem där de befinner sig – i sociala medier och på webben.

Utmaning

God service och relevans var viktiga värdeord i Kommunals digitala strategi. Man ville vara ett aktivt stöd till medlemmarna i deras yrkesvardag. Den nya webben skulle bli navet i kommunikationen. Vidare var det viktigt med en stabil och flexibel plattform som skulle klara av att hantera snabba lanseringar av nya funktioner, stödja kampanjer och underlätta spridning av sajtens content.

Lösning

Digitalist förslag var att agilt arbeta fram en stabil, personaliserad webbplats med många möjligheter att lyfta fram det som är viktigt för olika målgrupper. Vi la grunden till en webb som möjliggör kontinuerlig, behovsstyrd vidareutveckling under många år, så att Kommunal slipper ta ett stort omtag igen om några år. Istället jobbar vi med löpande förbättring och säkerställer att webbplatsen är optimerad, stödjer verksamheten och erbjuder service och upplevelse i världsklass.

Resultat

Ett par veckor efter lansering utsattes kommunal.se för det ultimata stresstestet då Aftonbladets granskning av förbundet briserade. Inom loppet av några timmar ökade trafiken nära på hundrafalt. Tack vare den robusta hostingmiljö Digitalist satt upp skalades kapaciteten omedelbart upp så kommunal.se var tillgänglig hela tiden – även under de värsta trafiktopparna. Även ett skalskydd mot DDos-attacker, som följde i krisens spår, kopplades på under en period. Trots mediakrisen ökade antalet nyregistrerade medlemmar på sajten med 29 procent under första året efter lansering.