Drupal CMS

Vi har över 20 års erfarenhet av Drupal och är en av Europas ledande leverantörer på plattformen.
Läs mer

Drupal CMS

Vi har över 20 års erfarenhet av Drupal och är en av Europas ledande leverantörer på plattformen.
Läs mer
Drupal CMS

Webbyrå i Stockholm: ledande på Drupal

Vi har över 20 års erfarenhet av Drupal och är en av Europas ledande leverantörer på plattformen.

Kontakta oss

Digitalist ❤️ Drupal=sant!

Drupal är ett CMS, även kallat publiceringsverktyg, för webbplatser. Drupal är släppt som så kallad öppen källkod vilket innebär att verktyget kan användas utan kostnad för licenser. Plattformen används för att hantera innehåll på bland annat informationssajter, sociala mediasajter, medlemssajter, intranät och webbappar. Plattformen tillåter att moduler installeras och kombineras till att forma ett publiceringsverktyg som helt kan skräddarsys för dina behov.

Kontakta oss så kan vi berätta hur vi kan hjälpa även er!

Utvecklare med lång erfarenhet av Drupal

Digitalist har levererat projekt i Drupal i över 15 år och har länge varit en av de mest välrenommerade och största leverantörerna med denna kompetens inom webbutveckling. Det är därför vi blivit en naturlig hemvist för de branschens främsta utvecklare både inom Sverige och utomlands. Vi kan erbjuda både team och konsulter som är experter på Drupal.

Drupal Digitalist
Drupal CMS

Fördelar med Drupal CMS

Drupal har världens största open source-community bakom sig med mer än 1 miljon medlemmar. Plattformen har också en historik av sig att ligga i absolut framkant rent tekniskt med varje ny version som lanseras.

 • Roller och rättigheter - De administrativa och redaktionella möjligheterna för att ge olika roller precis rätt behörighet kan konfigureras så att de matchar alla upptänkliga roller.
 • Multispråk - Kraftfullt stöd för att hantera innehåll på flera språk som riktas mot olika regioner.
 • Säkerhet - Drupals stora community gör att Drupal och dess modulerna har en mycket bred testbas och det finns väl utvecklade rutiner för att ta hand om säkerhetsärenden.
 • Prestanda - Prestandan är utmärkt tack vare att man baserar allt på open source teknik, som gör att det knappt finns begränsningar för hur stor trafik en Drupalsajt kan hantera.
 • Flexibilitet - Sättet plattformen är konstruerad på rent tekniskt gör det extremt anpassningsbart och klarar av att hantera avancerad logik som andra CMS normalt inte kan hantera utan att helt egen kod utvecklas.
 • Skalbarhet - Man kan bygga precis det publiceringsverktyg man behöver och fortsätta att utveckla det efter behov.
 • Kompatibilitet - Drupal används över hela världen för kommunicera med andra tjänster. Integrationsmöjligheterna med andra, befintliga system. Om inte en lösning redan finns nyttjar vi Drupals flexibilitet och skapar en unik lösning.
 • Kostnad - Drupal i sig kostar inget vare sig startavgift eller årsavgift.
 • Öppen källkod- Öppen källkod medför att man inte blir bunden till någon specifik utvecklings- eller hostingleverantör och att man har full frihet att använda och förändra mjukvaran som du vill.

Teknisk SEO på Drupal

Drupal är en kraftfull plattform som erbjuder en hel rad moduler som kan säkerställa att den tekniska nivån gällande SEO är och förblir hög. 

Teknisk SEO i Drupal innebär att man optimerar en webbplats för att förbättra externa sökmotorers (t ex Google) förmåga att indexera och ranka den. Det kan göras genom att använda olika typer av moduler, som till exempel Pathauto, Metatags och Sitemap. Pathauto hjälper till att skapa humanvänliga URL:er som är lättare för sökmotorer att indexera. Metatags/Real time SEO låter administratören skapa metatitlar och metabeskrivningar som förbättrar rankningen på sökmotorns resultat-sida (sk SERP-sida). Med andra ord generera Drupal kod som är i linje med befintliga webbstandarder och utnyttjar SEO-tekniker som fungerar utmärkt med Google och andra sökmotorer.

Uppgradering

Kolla in videon om uppgradering av Drupal 9 till Drupal 10!

Kunder som använder Drupal

Drift och support

Plattformen körs på en sk. LAMP (Linux, Apache, Mysql och PHP) stack, alla i sig några av de största och mest spridda Open Source projekten i världen. Det gör att plattformen kan installeras på väldigt många olika driftplattformar och miljöer, och vi på Digitalist kan erbjuda både drift och support.

Det kommer löpande uppdateringar både av buggar och funktionalitet för de flesta komponenter. Vi har rutiner på plats för att hålla webbplatsen uppdaterad. Detta skall ske löpande, inte en gång om året för att säkerställa prestanda och säkerhet.

Våra utvecklare i Stockholm är en del av ett globalt community

Vi har arbetat med webbutveckling på Drupal med Sverige som bas sedan 2005 och vi är en av de mest välrenommerade leverantörerna i världen på plattformen. Vi har genom åren bidragit aktivt med kod till projektet och deltagit aktivt communityn genom att arrangera och delta i konferenser.

Den stora styrkan i att ha arbetat så länge med Drupal är att vi genom vårt deltagande i Drupal community har attraherat utvecklare utanför landets gränser. På Digitalist har vi en remote-kultur som är stark tack vare den gemenskap som finns i våra team och deras kärlek till Drupal.

Vår närvaro och vårt bidragande i Open Source och Drupal har även gjort oss till en pålitlig leverantör för organisationer runt om i landet som kräver komplexa lösningar och en säker och proaktiv förvaltning av deras produkter och tjänster.

Utbildning och konsulter inom Drupal

Utöver våra sammansvetsade utvecklarteam, erbjuder vi erfarna konsulter samt utbildning inom Drupal.

Kontaktpersoner

Pontus Rosin
menu
Ansvarig Informationssäkerhet

Pontus Rosin

Epost
+46739833372
Ammi Bohlin
menu
Rekryterings- & kundansvarig

Ammi Bohlin

Epost
+46706264053

Vad är Drupal?

Drupal är ett mycket populärt och etablerat innehållshanteringssystem som passar för stora webbplatser med många administratörer och stora krav. Drupal finns i över en miljon installationer och är därmed ett av de största Content Management-systemen (CMS) i världen.

Fördelar med Drupal:

 • pris (inga licenskostnader)
 • popularitet (stort utvecklar- samt användarcommunity)
 • skalbarhet
 • integrationsmöjligheter
 • redaktörsmöjligheter med många språk och roller

Med fokus på öppen källkod, community och samarbete tillsammans med modultänkandet blir Drupal en effektiv plattform för både webbplats och intranät.

Drupal är alltså modulärt uppbyggt. Det innebär att om du exempelvis behöver skapa en bokningssystem eller ett nyhetsbrevsutskick  ofta färdiga moduler att utgå från, eller rent av använda som de är. Eftersom Drupal har många användare produceras och kvalitetssäkras hela tiden nya moduler och det är stor chans att det finns något som passar för just det du behöver.

Vad är öppen källkod?

Öppen källkod, öppen programvara eller öppenkod (engelska: open source), avser oftast datorprogram vars källkod inte är proprietär utan är tillgänglig att använda, läsa, modifiera och vidaredistribuera för den som vill. Detta gör att programutvecklare kan återanvända programkod som andra har utvecklat i egna projekt utan att betala licensavgifter till kodens ägare, och kan anpassa koden till sina användares behov utan att hindras av immaterialrättsliga restriktioner. Som motprestation erbjuder utvecklarna vanligen sina modifikationer tillbaka till den ursprunglige upphovspersonen eller till den som för tillfället underhåller programvarans officiella version, som kan välja att göra dem till en del av den officiella versionen. De mest framgångsrika öppen källkodsprojekten är vanligen uppbyggda kring en internet-community av ett stort antal bidragsgivare, som samverkar för att programvara och dokumentation ska utvecklas snabbt och testar och inspekterar koden för att säkerställa att den fungerar som tänkt. Exempel på öppen källkod projekt är Drupal och Matomo.

Hur söker man jobb hos er?

Enkelt! Klicka här och se vilka jobb som är lediga nu. Vi söker alltid talanger!