RebelMetrics

Maximera webbanalysen i Matomo med RebelMetrics, en avancerad dashboardlösning som integrerar sömlöst med er Matomo.
Läs mer

RebelMetrics

Maximera webbanalysen i Matomo med RebelMetrics, en avancerad dashboardlösning som integrerar sömlöst med er Matomo.
Läs mer
RebelMetrics

RebelMetrics - Matomo dashboards

Maximera webbanalysen i Matomo med RebelMetrics, en avancerad dashboardlösning som integrerar sömlöst med er Matomo.

RebelMetrics är en del av vårt Enterprise paket för Matomo

Read the English version here

Enterprise

  • Allt i Professional +
  • RebelMetrics - Advancerade dashboards
  • Sömlöst integrerat med Matomo

Från: 7995 SEK / månad

Välj Enterprise

Vill du bara veta mer så kontakta oss

RebelMetrics & Matomo

Varför RebelMetrics kanske du undrar? Det enkla svaret är att Matomo är bra på Datainsamling och på färdiga rapporter, men Matomo är inte byggt för att göra mer avancerad visualisering och för att jobba explorativt med ditt data, men kan dra parallellen till Google Analytics och Google Looker det är 2 tjönster som kompletterar varandra. Medan Matomo ger en stadig grund för webbanalys med en kraftfull TagManager och utmärkta verktyg för privacy etc så erbjuder vår SaaS-lösning med RebelMetrics möjligheten att förstärka och bredda dina data-analytiska färdigheter enormt! 

Här är de nya förmågorna du kan låsa upp med RebelMetrics

Användarvänlig Rapportering

Skapa insiktsfulla rapporter lättare med ett intuitivt gränssnitt där du kan ge kontext, liv och anpassningar som helt enkelt gör mer användarvänlig rapportering möjlig.

Oöverträffad Flexibilitet och Kontroll

Anpassa din explorativa förmåga er dina behov för en skräddarsydd analysupplevelse.

Färdigt bibliotek med Charts & Dashboards

Vi har förberett RebelMetrics med ett antal Dashboards och 40 Charts som gör att du snabbt kan komma igång och bygga rapporter på ditt Matomo data. 

Prestanda 

Inga mer hängande rapporter vid anpassade datumintervall eller långsamma svar bara för att datavolymerna går upp. RebelMetrics är byggt för att hantera stora mängder data smidigt och snabbt!

Beräknade Fält & mätvärden

Vill du räkna ut andelen besökare som genomfört ett visst event per månad och kanske dessutom återskapa detta historiskt? Du kanske också vill översätta ett numeriskt värde som “1” eller en text som “se” till ett mer användarvänligt alternativ? I RebelMetrics är detta möjligt tack vare “custom metrics” och “calculated fields”. 

Filtrering & Segmentering i Realtid

I RebelMetrics kan man skapa segment utifrån actions (i Matomo sker dessa utifrån en visitor) och du kan dessutom skapa upp dessa på historiskt data. Detta ger helt nya möjligheter att gräva i ett befintligt dataset för att skapa nya insikter.

SQL Labb och virtuella dataset

Har du koll på din SQL kan du skapa väldigt avancerade frågor på datat i RebelMetrics och sedan spara ner resultatet som ett nytt dataset. 

Ladda upp spreadsheets och visualisera andra datakällor i RebelMetrics

Äntligen kan du ladda upp data och visualisera det tillsammans med ditt Matomo data!

Vad kostar det?

Priser
* Från 299€ per månad (detta inkluderar 100.000 actions)

  • 100.000 actions kostar €49
  • 1.000.000 kostar €199
  • 10.000.000 kostar €1499

*Notera att du i nuläget måste vara Matomokund hos Digitalist för att kunna köpa RebelMetrics. Under 2024 hoppas vi kunna erbjuda RebelMetrics till alla som har Matomo, oavsett var er Matomo hostas.


Vad är en Action?

Actions är summan av sidvisningar och events i Matomo, du hittar normalt denna siffra i rapporten Alla Webbplatser i Matomo.

Hur fungerar det?

RebelMetrics är byggt helt och hållet på Open Source teknologier som ClickHouse och Apache Superset. Datat i Superset uppdateras varje natt (dvs en dags eftersläpning) jämfört med Matomo. I vår lösning exporteras alla actions i Matomo och berikas med metadata som gör det väldigt snabbt och anpassat för de analysbehov vi anser att man behöver som komplement till sin Matomo instans. Det unika med vår lösning jämfört med andra lösningar för Matomo med dashboars är just vår dataexport som innehåller alla dimensioner som behövs. 

RebelMetrics jämfört med andra dashboardlösningar för Matomo

De flesta dashbordlösningar för Matomo bygger på att de använder Matomos API för att hämta ut data och sedan visualiserar men detta inuti produkter som till exempel Power Bi eller Google Looker. Även om detta såklart är trevligt och att det ger några bra fördelar som tex att man kan skapa mer användarvänliga presentationer och tom kanske ge användaren vissa filtreringsmöjligheter så är lösningen väldigt begränsad. Om du tex skall bygga ett Dashboard som i en graf visar upp sidvisningar för de 10 populäraste sidorna och i en annan graf vill visa upp de 10 vanligaste webbläsarna så går det bra. Dock så görs detta genom att man gör 2 separate API anrop mot Matomo .

Utmaningen blir när man kanske vill segmentera rapporten så att man bara ser besökare som kommer från en viss kampanj eller kanske bara för mobila enheter så blir dessa API anrop snabbt svåra och ofta omöjliga att genomföra. Här fungerar RebelMetrics helt annorlunda. Vi exporterar nämligen ut alla segment kopplat till alla actions vilket gör att vi i princip alltid kan filtrera och segmentera på alla tillgängliga värden. Vi har dessutom berikat våra rapporter med ytterligare Metadata som föregående url vilket ger ytterligare möjligheter till trevliga analyser.

Demo av gränssnittet

Nedan visat Tomas lite av funktionaliteten i RebelMetrics

Skapa din egen Dashboard från vår Default

Mediarapporten i RebelMetrics

Transitions rapporten i RebelMetrics

Modifying data in RebelMetrics with calculated columns

Exploring the dataset in RebelMetrics

No items found.

Kontaktpersoner

No items found.

No items found.

No items found.
No items found.