Service design

Service design

Service design får allt mer uppmärksamhet och blir allt mer efterfrågat. Våra service designers arbetar med tjänsteutveckling av digitala kanaler och utvecklar användarfokuserad digital strategi för att säkerställa attraktiva lösningar med innovationshöjd.

Utveckla dina nya och befintliga tjänster med oss

Service design på Digitalist Sweden innebär att vi alltid börjar med en genuin förståelse av syftet med den tänkta investeringen. Våra erfarna Service designers kartlägger vilken förändring som önskas ske och guidar er genom hela förändrings förloppet. Vi kartlägger det befintliga läget och visualiserar det önskade framtida läget, genom bl.a. med kundresor och tjänsteupplevelse principer. 

Vi tar fram strategi och idéer i samarbete med interna och externa intressenter för att säkerställa relevans och utformar därefter tjänster i linje med tjänsteleverantörens förmåga att leverera lösningen. 

Hur skiljer sig UX-Design och Service Design?

Medan UX koncentrerar sig på användarupplevelsen för tjänsten, sätter service design sitt fokus på att förstå den övergripande tjänsteupplevelsen både digitalt och analogt. 

Detta betyder till exempel att ta upp frågor som; Hur kan vi attrahera nya kunder? Hur kan vi driva kundlojalitet? Vad händer före och efter en användare har använt er tjänst?

Tillsammans våra erfarna UX och service designers levererar vi lösningar som är älskade av användare samt skapar mätbar affärsnytta.

Vill du veta mer?

Hör av dig! Vi älskar att ta del av nya utmaningar. Vi sitter i den kreativa hubben A House på Östermalm i Stockholm. Välkommen till plan 5 så bjuder vi på kaffe och lyssnar på dina behov, eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Relaterat från bloggen

Intervju med tillgänglighetsspecialisten och webbutvecklaren Erik Gustafsson

Tillgänglighet på Digitalist handlar om att alla ska ha lika enkel tillgång till information, till exempel på en webbplats. Samhället idag förutsätter att alla måste kunna sköta allt större delar av sitt liv via digitala plattformar.

Läs bloggpost

Push UX Conference 2019

Push UX i München går av stapeln för åttonde gången. Digitalist är där.

Läs bloggpost

Relaterat kundcase

Var inte blyg, kontakta oss!

Vill du istället prata med en av våra kundansvariga direkt? Klicka här!